Handelaar in Laarne? Klik hier om jouw zaak toe te voegen aan Made in Laarne.
Made in Laarne Een overzicht van de ondernemers in Laarne

Heksenproducten

Heksenjaar 2024

Laarne is een heksengemeente. Zowel in Laarne, als in Kalken werden tijdens de heksenwaan (begin 17de eeuw) verschillende vrouwen én mannen veroordeeld als heks.

Tijdens het Heksenjaar 2024 verstevigt Laarne die heksenidentiteit via verschillende acties en activiteiten in samenwerking met verschillende partners. Zo hoopt het bestuur het heksenverleden respectvol te herdenken en op een positieve wijze door te vertalen naar de hedendaagse samenleving.

We daagden onze lokale handelaars uit om met onze heksenerfenis aan de slag te gaan en nieuwe producten te ontwikkelen. Onderstaande lijst zullen wij steeds verder aanvullen met nieuwe producten:

  • Hocus Pocus Gin: Al vier decennia lang staat Feestzaal De Zevensterre synoniem voor gastvrijheid, kwaliteit en onvergetelijke momenten. Om deze 40ste verjaardag te vieren, creëerden zij hun eigen ambachtelijke Hocus Pocus Gin. De naam Hocus Pocus Gin is een knipoog naar onze magische heksengemeente. www.zevensterre.be/hocus-pocus-gin
  • Heksenmenu Bistro B: In Bistro B staat de passie voor Belgische klassiekers centraal en kan je nu ook terecht voor een heksenmenu : varkenswangen in Laarns Toverhekske of voor de kinderen balletjes in heksensaus. Je kan er ook gewoon eens binnenspringen voor de speciale kruidige heksenkoffie.
  • Heksage en heksenbrij: In De Krachtbron kan je genieten van een heksage. Een energetische massage gecombineerd met reading, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van heksenvervolging. Uitbater Danny maakte ook een heksenpuzzelboek Heksenbrij.
  • Heksengebak: Bij Bakkerij Dult kan je heksengebak verkrijgen. Het recept van deze lekkernij blijft een goed bewaard geheim, maar vast staat wel dat het gebak heerlijk is bij een kopje koffie of als dessert.
  • Hellekapelle: Café De Berre Linde lanceert een biertje met de naam “Hellekapelle”. Het is geen biertje dat ze zelf gecreëerd hebben, maar het is een knipoog naar de “kapelle” (Berlindekapel) waar het cafeetje naast ligt.
    Hellekapelle is geen helle, noch een kapelle, wel een licht, pittig biertje van 5% dat je in Laarne enkel daar kan verkrijgen.