Handelaar in Laarne? Klik hier om jouw zaak toe te voegen aan Made in Laarne.
Made in Laarne Een overzicht van de ondernemers in Laarne

Imkerhof Marius

  • Bio
  • Geschenkartikelen
  • Kunst & Ambacht
  • Voeding

Omschrijving

Natuurlijke imkerij. Imkerhof Marius staat voor: honing (uit eigen imkerij of ingevoerde Alpenhoning), propolistinctuur (uit eigen imkerij), biologisch gecertificeerde pollen (niet uit eigen imkerij), biologisch gecertificeerde kwaliteit A koninginnenbrij (niet uit eigen imkerij), honingsnoepjes, eigenhandig gevlochten korven en geschenkartikelen.

Uiteraard kunt u – wel enkel na afspraak en bij mooi weer – een kijkje komen nemen naar de bijen. Ik sta met plezier klaar voor uitleg!

Het kloppende hart van Imkerhof Marius is de koninginnenteelt en het selecteren van en verder kweken met mijn beste lokaal aangepaste volkeren. Er wordt niet of zo weinig mogelijk behandeld tegen de varroamijten, waardoor mijn bijenbestand van jaar tot jaar erg kan fluctueren (zo ergens tussen de 10 en de 50 bijenvolken), net zoals in de natuur. Daardoor is er in sommige jaren erg veel honingopbrengst, in andere jaren weinig.

Veldonderzoek van Prof. Thomas Dyer Seeley (University of Ithaca, New York) toont aan dat in de vrije natuur slechts 10% van de jonge zwermen hun eerste winter overleeft. De meeste imkers trachten dat percentage door allerhande behandelingen op te trekken naar 80%. Mijn visie is gebaseerd op de visie van Charles Darwin: “Evolution by natural selection”. Laat de bijen met een oplossing komen voor het varroavraagstuk.

Auf die Bienen!

Hoe bestellen?

Online Telefonisch E-mail Facebook Messenger Whatsapp

Openingsuren

Elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand
09u00 - 12u00 & Op afspraak
-->